Tuesday, 9 June 2015

REVIEW: Babies Blink 2015

Penulis : Nur Rabia Othman Masa : 15:03 Comments : 0 Labels :
 

Ok. Hari ni eiyya nak cerita pengalaman eiyya sendiri menggunakan Skincare Babies Blink 2015. Tbh, eiyya memang pernah try pelbagai skincare lah jugak. And so far, memang takde yang alah ngan kulit eiyya. Semuanya okay, cuma kesan yang ketara and makan masa berapa lama je yang beza nya. And penting untuk korang semua tahu, eiyya ni jenis yang tak consisten kalau guna sesuatu produk. Yup, pengakuan yang jujur (hehehe). 

Eiyya ni jenis yang bersemangat untuk the first whole week je, pastu mula lah skip krim siang lah, atau tak pun dua dua krim eiyya skip guna. Yang mantain cuma cuci muka hehehe.. (Jangan tiru aksi ini ye uolls!!)
Okay, eiyya dah guna babies blink ni around 2 months kot. Yang first month boleh kira okay lagi tahap "skip" eiyya, mula second month.. Mak aii.. Malas kot nak tepek sana sini kan! Tapi eiyya memang tak pernah skip cuci muka guna sabun glutacol dia tuh hehe.

FIRST WEEK
Memang tak dinafi kan, result memang boleh nampak seawal first-second week. Kulit eiyya mula jadi licin je. I mean, lembab je rasa bila korang sentuh kulit muka korang. (Tips: Kerap bilas muka dengan air biasa)

FIRST MONTH
Actually within 3 weeks tu eiyya dah sedar yang jerawat mula mengecut and jugak pudar slow2. Kulit muka eiyya jenis berjerawat, tapi kat bahagian dahi je. And lepas guna produk ni, jerawat mengecut and makin kurang. Kalau ada pun jerawat time period tu, semalam dua hilang dah. Janji korang apply krim malam je. Hehe.. Dah tu memang makcik, pakcik, kazen semua tegur "Eh? Macam makin puteh jak kitak tok." "Aie makin kurang dah jerawat kitak oh" Hehehe bagi yang tak faham sarawak tu, i bet korang faham kot kata kunci yang penting kat situ hehehe. Eiyya lepas kena puji memanglah acah acah malu kan :p hehehe..

So macam tu lah sepanjang penggunaan eiyya ngan skincare ni. Seriously memang awesome! Heheheh oh ya! Kulit eiyya ni pun mula2 gelap gak sbb sunburn, tu pasal bila guna tu, tona jadi sekata and not to forget, kulit ada pinkish sikit sikit. Bab tu pun orang lain tegur gak hehehe.. Sampai sekarang, jerawat memang susah nak berkempen kat muka ni melainkan bila time period. Ada la kot seketul dua, tapi dua tiga hari tu lesap dah punnnn heheheh.. Eiyya pun dah malas nak celoteh lagi. Kat bawah ni eiyya tepek gambar, so biarlah gambar yang berbicara ok? (ecece... hehehhe)

P/S: Ni semua gambar terkini, eiyya ambil time nak post entry ni. Sorry sbb gambar lama takde sebab memory phone eiyya hilang. *menangis selautan* Oh ya. Abaikan lighting yang berbeza ye.


  Abaikan bekas jerawat period yang kat bawah dagu tuh


Abaikan eyebags dan hantu kat belakang tu hihihi

Semua gambar adalah original, no edit and free make up too. Kalau korang ada pertanyaan, boleh Cbox eiyya atau whatsapp dan PM eiyya. Btw, eiyya pun ada jual Babies Blink ni tau. Hehehe (promot jap) Berikut adalah details bagi yang berminat nak beli daripada eiyya:

BABIES BLINK 5in1 2015
HARGA SEBENAR: RM55
HARGA PROMOSI RAYA: RM45 SAHAJA!
FREE POSTAGE SELURUH MALAYSIA

Nak order?
Whatsapp 01126429474 (STRICTLY NO CALLS)
PM Eiyya kat Facebook klik here 

No comments:

 
All Right Reserved By Eiyya Othman